Online inzamelen

Als online retailer zoek je naar manieren om een loyale klantrelatie op te bouwen. Het duurzame inzamelconcept van Recoll helpt je daarbij.

Een klant bestelt een nieuwe inktcartridge in jouw webshop. Wat gebeurt er eigenlijk met de lege cartridge? Daar heb je als e-tailer geen zicht op. Recoll maakt het mogelijk om in jouw naam heel gericht cartridges in te zamelen. Tegenover elke opgestuurde cartridge staat een vergoeding. Jij beslist hoe die vergoeding wordt ingezet, bijvoorbeeld als korting voor de klant bij een volgende bestelling of als donatie aan een goed doel. Voor ieder wat wils!

Online inzameling lege inkjet cartridges

Voor wie?

Je hebt een webshop met kantoorartikelen. Grote kans dat je het bestelproces tot in de puntjes hebt
geoptimaliseerd. Logisch, want het draait voor jou om de verkoop. Toch krijg je steeds vaker vragen van klanten of jullie ook lege cartridges accepteren. Want het bewustzijn dat cartridges herbruikbaar zijn groeit – zowel bij bedrijven als bij particulieren. Recoll helpt online ondernemers om gehoor te geven aan deze toenemende vraag vanuit de markt. Uit ervaring weten we dat het aanbieden van een inleveroptie al snel leidt tot een groeiende stroom van lege cartridges.

Hoe werkt online inzamelen?

Jouw klant plaatst thuis of op kantoor een bestelling. Bij het pakketje zit ook een speciale retourenvelop, bestemd voor lege cartridges van hetzelfde type. Vanzelfsprekend zorgt Recoll ervoor dat de envelop is ontworpen in de huisstijl van jouw merk. Op elke envelop staat een unieke code. Stuurt de klant een lege inktcartridge op? Dan komt de envelop aan in het lokale warehouse van Recoll. Wij scannen de unieke code en controleren de inhoud. Vervolgens ontvang je periodiek een vergoeding voor alle ingezamelde cartridges.

Wat is de vergoeding?

Je krijgt van ons een referentielijst welke inkjetcartridges geschikt zijn voor inzameling. Daar staat ook precies op welke vergoeding je krijgt voor welke cartridge. Wat je met de vergoeding doet, is helemaal aan jou. Sommige inzamelaars geven de vergoeding aan hun klanten, bijvoorbeeld als korting bij een volgende aankoop. Anderen schenken het juist aan een goed doel. Er zijn ook webshops die de vergoeding zelf houden om naar eigen inzicht te besteden.

BEGIN DIRECT MET INZAMELEN

Waarom inzamelen?

Vandaag de dag belanden er op kantoor en thuis nog steeds lege cartridges in de prullenbak. En dat terwijl lege cartridges vaak vier tot vijf keer opnieuw gevuld kunnen worden. Om de levensduur van elke cartridge te verlengen en zo kostbare grondstoffen te besparen, is het belangrijk om cartridges structureel en zorgvuldig in te zamelen. Recoll brengt al die afzonderlijke inzamelstromen van winkels en webshops samen. Zo kunnen we cartridges grootschalig en efficiënt sorteren, controleren, hervullen en dan weer opnieuw aanbieden. Inzamelen is beter voor onze planeet en het verstevigt jouw groene ambities.

En mijn winkel dan?

Naast je webshop wil je misschien ook graag fysiek zichtbaar zijn. Met een winkel of een pick-uppoint bijvoorbeeld. Dan heb je behoefte aan een meer hybride inzameloplossing. Je hoeft dus niet te kiezen tussen onze verschillende inzameltools. Want bij Recoll begrijpen we maar al te goed dat elk verkoopkanaal zijn eigen eisen stelt. Bij hybride inzamelen profiteer je juist van het beste van twee werelden. Het maatwerk dat past bij online verkoop. Het persoonlijke contact dat kenmerkend is aan een winkelbezoek.

afhaling van inzameldoos

Sluit je ook aan bij Recoll!

Hoe meer lege cartridges beschikbaar zijn, hoe meer remanufactured inktpatronen op de markt komen. Dat is een aantrekkelijk vooruitzicht. Ook voor jou, want de marge op hervulde cartridges is groter. En zelfs zonder die extra opbrengst: als de optie bestaat om zuinig om te springen met kostbare grondstoffen, dan benut je die toch?

  • Duurzaam ondernemen
  • Recoll regelt alles rondom de inzameling
  • Verdien wat extra met ingeleverde inkjetcartridges
START OOK MET INZAMELEN!