Remanufacturing

Van inzameling naar product, naar inzameling

Het inzamelen van lege inkjetcartridges en ze vervolgens vullen is van zichzelf natuurlijk al een duurzaam businessmodel. Recoll wil voorkomen dat lege cartridges na eenmalig gebruik worden afgedankt. Daarom steken we veel tijd en energie in het inzamelen van lege cartridges en het klaarmaken voor hergebruik. Want de gemiddelde cartridge is maar liefst tot vier keer herbruikbaar.

Logistiek vervoer lege inktcartridges

“Recoll blinkt uit in het logistieke proces. De service rondom het brengen en halen van inzamelboxen is perfect. Ik was bang dat het me extra werk zou opleveren, maar inzamelen levert me alleen maar extra klanten op!”

sorteren van lege inkjet cartridges

Stap 1: sorteren
We brengen de ingezamelde cartridges van alle inleverpunten centraal bij elkaar. Daar worden ze bij binnenkomst gesorteerd op type en op kwaliteit.

Stap 2: kwaliteitscontrole
Recoll staat voor kwaliteit. Daarom testen we de gesorteerde cartridges 1-voor-1 om te controleren of de elektronische circuits in de cartridge nog wel in orde zijn.

Remanufacturing production

Stap 3: reinigen, hervullen en proefdruk
Soms zijn alleen bepaalde onderdelen van een cartridge versleten. In dat geval vervangen we die onderdelen. Omdat in lege cartridges altijd wat inkt achterblijft, spoelen we de laatste restjes weg. Dat gebeurt met water dat we zelf zuiveren. Daarna volgt een behandeling met warme lucht. Vervolgens vullen we de gesealde cartridges onder vacuümomstandigheden. Zo voorkomen we dat bij het hervullen lucht in de cartridge komt. Ten slotte testen we de afdrukkwaliteit van elke hervulde cartridge. Soms gaat een cartridge terug naar stap 2, want alleen cartridges die aan onze strenge kwaliteitseisen voldoen mogen verder naar de volgende stap.

Stap 4: branding
Elke goedgekeurde cartridge krijgt een unieke productcode. Zo kunnen we producten volgen binnen de complete logistieke keten. Recoll brengt hervulde cartridges als verschillende merken op de markt. Bijvoorbeeld als RecycleClub – ons eigen merk. Sommige klanten kiezen er juist voor om onze producten te verkopen als hun eigen merk. Tijdens het verpakkingsproces krijgt elke cartridge zijn eigen stickers en doosje.

RecycleClub verpakkingen

Stap 5: verkoop
Welbekende retailers en webshops verkopen al jaren de hervulde cartridges van Recoll. Het duurzame alternatief voor nieuwe cartridges. Recoll laat zien dat recycling en hoge printkwaliteit samen gaan.

 

Tip: XXL
Cartridges met meer inkt gaan natuurlijk ook langer mee. Vanzelfsprekend betekent dat minder vaak hervullen en dus minder uitstoot.
“Bij Recoll adviseren we ondernemers altijd om hun klanten te wijzen op het voordeel van grotere patronen. Bovendien zijn deze patronen verhoudingsgewijs een stuk voordeliger. Dus ook: meer voor minder!”

– Olivier Wernain: Sales Director Europe bij Recoll

Certificatie

De producten van Recoll voldoen aan alle vereiste kwaliteitskeurmerken. Dat spreekt voor zich. Bovendien zijn onze processen rondom inzameling en productie uitgebreid gecertificeerd in meerdere landen.

ISO IEC 24711 ETIRA logo
afhaling van inzameldoos

Sluit je ook aan bij Recoll!

Hoe meer lege cartridges beschikbaar zijn, hoe meer remanufactured inktpatronen op de markt komen. Dat is een aantrekkelijk vooruitzicht. Ook voor jou, want de marge op hervulde cartridges is groter. En zelfs zonder die extra opbrengst: als de optie bestaat om zuinig om te springen met kostbare grondstoffen, dan benut je die toch?

  • Duurzaam ondernemen
  • Recoll regelt alles rondom de inzameling
  • Verdien wat extra met ingeleverde inkjetcartridges
START OOK MET INZAMELEN!